Fanúšikovia hokeja budú zápasy reprezentantov SR sledovať na námestí

27.04.2011 Prešov

Prešov 27. apríla (TASR) – Prešovčania budú môcť zápasy slovenskej hokejovej reprezentácie na svetovom šampionáte sledovať na veľkoplošnej obrazovke v centre mesta. Poslanci Mestského zastupiteľstva dnes na tento účel schválili v rozpočte sumu 9000 eur.
Bývalý slovenský hokejový reprezentant, olympionik a účastník troch svetových šampionátov skupiny A René Pucher, ktorý je dnes viceprimátorom Prešova, tvrdí, že je to dobrá správa pre fanúšikov hokeja.
"V podstate sa budú sledovať len prenosy zápasov slovenskej reprezentácie, našťastie sú všetky naplánované na večerné hodiny. Tých prostriedkov nie je veľa, ale vyberieme niečo také úsporné, aby to splnilo účel a aby Prešovčania mohli prísť povzbudiť našich na námestie," povedal pre médiá Pucher.
Peniaze sa použijú na zabezpečenie projekcie, zaplatenie licencie a minimálna suma pôjde na sprievodný kultúrny program. Zástupca primátora verí, že pešia zóna sa zaplní fanúšikmi hokeja, ktorí vytvoria dobrú atmosféru a spoločne si vychutnajú súboje s najlepšími svetovými tímami.
"Od roku 2000, keď sme zaznamenali prvý veľký hokejový úspech, sa traduje, že národ sa v čase hokejových majstrovstiev nejako zomkne. Sám to vnímam tak, ako keby všetci ťahali za jeden koniec povrazu," dodal Pucher. Rovnako je presvedčený, že takéto spoločné fandenie má pozitívny vplyv aj na samotných hráčov a môže ich to len povzbudiť.
Pucher dodal, že sa budú snažiť pripraviť všetko tak, aby projekciu stihli pripraviť v priebehu dvoch dní, a že Prešovčania budú môcť na námestí sledovať už prvý zápas so Slovinskom.
 

Vyberte región